Interviu cu Maestrii Reiki HYAKUTEN INAMOTO si HIROSHI DOI – Partea 2

Interviu cu Maestrii Reiki HYAKUTEN INAMOTO si HIROSHI DOI

Realizat de maestrul Reiki Pamela Miles – Partea 2

<<PM: Usui s-a referit la energia Reiki? Dacă da, a fost o energie separată sau compusă din toate bioenergiile subtile, în sensul că practica/tratamentul Reiki permite sistemul să se umple de la sursă? Există o energie separată Reiki, sau este acea sumă a tuturor energiilor și vibrațiilor subtile care pot curge prin mâinile noastre atunci când ne conectăm ridicând mâinile?

HI/HD: Energia Reiki: Usui a spus doar Reiki, nu energie Reiki. Reiki este energia universului și este nelimitată, nemăsurabilă; după cum spui tu, nu poate fi folosită sau epuizată deoarece se reumple de la sursă. Este energie nelimitată. Reiki este un cuvânt japonez; luat simplu înseamnă energia universului. În același context, vechii chinezi o denumeau qi.

PM: Multe persoane echivalează qi cu prana, dar acestea sunt de fapt bioenergii subtile destul de diferite cu funcții diferite. Qi se mișcă prin meridiane iar prana se mișcă în nadis.

HI/HD: Noi înțelegem că este același lucru cu nume diferite. Nu știm definiția clară pentru prana sau qi.

PM: Ar putea fi exprimat că Reiki este curcubeul iar anumite bioenergii precum qi și prana sunt culori.

HI/HD: Noi înțelegem că Reiki este energia universului, sau chiar sursa energiei universului, și doar unul din nume. Găsim interpretarea ta foarte interesantă. Trebuie să ne gândim la ea.

PM: Există semnificații ale simbolurilor care pot fi înțelese doar cultural? Dacă da, putem discuta aceasta?

HI/HD: Simboluri? Nu trebuie să ne îngrijorăm de semnificația simbolurilor. Simbolul este energia formei. Deci ceea ce contează mai mult este energia formei simbolului. Nu trebuie să ne îngrijorăm în privința semnificației; doar desenăm simbolul, care conține puterea sau energia în el însuși.

PM: Erau ținute secret, date doar practicanților de gradul 2?

HO/HD: În Usui Gakkai, când un membru devenea Okuden (nivelul doi), prima trei simboluri. În Okuden, sunt doar două niveluri. Membrii din prima jumătatea primeau două simboluri; în a doua jumătate mai primeau un simbol. Simbolurile japoneze sunt ușor diferite față de cele publicate în Vest și sunt păstrate private.

PM: Ce modificări a făcut Hayashi sistemului Usui? Au fost făcute după moartea lui Usui?

HI/HD: Hayashi sensei a schimbat mai întâi metoda de a detecta byosen, cauza necazului. În Usui Reiki, Gakkai, cea mai importantă practică este să găseși sau să simți byosen, apoi să pui mâinile acolo. Este cea mai importantă parte însă nu este ușoară pentru începători.

Așa că Hayashi sensei a creat o metodă mai ușoară de a găsi byosen, astfel încât studenții începători să pună mâinile mai ușor decât să caute byosen. Folosirea setului de poziții pentru mâini este contribuția lui Hayashi sensei. Usui Gakkai nu are un set de poziții pentru punerea mâinilor.

O altă schimbare: Chiar și acum, în practica Usui, așa cum este ea practicată de Gakkai, persoanele stau pe un scaun pentru a primi tratamentul Reiki. Hayashi sensei a pornit tratamentele oferite atunci când pacientul este întins pe masă.

O altă schimbare: Hayashi sensei avea întotdeauna doi practicanți care să ofere tratament Reiki unui pacient.

PM: Cum era împărțit tratamentul între practicanți?

HI/HD: O persoană la cap, cealaltă la picioare; echilibru de-o parte și de alta; echilibru yin/yang.

PM: Cât de important este sistemul hara în practica Reiki? Vindecarea Reiki s-a bazat pe sistemul hara la fel cum acupunctura se bazează pe sistemul meridianelor? Ar fi benefic pentru vestici să învețe mai multe despre aceasta?

HI/HD: Nu știm sistemul hara. Știm de tanden (în chineză, dan tien). Hara este o zoră mai mare, importantă în artele marțiale, și foarte importantă la tanden, chiar sub buric. Buricul este o parte importantă a corpului fizic.

PM: Există un sistem ca bază a practicii Reiki, cum este sistemul chakra/nadi pentru yoga?

HI/HD: Nu există nici un sistem interior pe care să se bazeze Reiki.

PM: Recent, maestrul Reiki Colin Powell a spus ”Qi curge, Reiki strălucește.” M-am gândit că aceasta este o distingere minunată, la obiect. Vă rog comentați.

HI/HD: Qi curge și Reiki este de asemenea qi, deci Reiki curge; atunci Reiki este tot energia. Dar strălucirea Reiki este un mod foarte interesant de a o descrie.

Usui a spus mereu că Reiki radiază în tot corpul. Energia Reiki strălucește întotdeauna prin corpul nostru. În acest sens, este foarte bine spus: Qi curge, Reiki strălucește.>>

©Pamela Miles 2011.

FacebookGoogle+Google GmailViberYahoo MailWhatsAppLinkedIn

Comments are closed.