Interviu cu Maestrii Reiki HYAKUTEN INAMOTO si HIROSHI DOI – Partea 1

Interviu cu Maestrii Reiki HYAKUTEN INAMOTO si HIROSHI DOI

Realizat de maestrul Reiki Pamela Miles – Partea 1

Hyakuten Inamoto este un maestru Reiki pe lineajul Usui/Hayashi. El trăiește în Japonia și călătorește prin lume predând Komyo Reiki Kai. Instructorul său a fost doamna Chiyoko Yamaguchi, o studentă direct de-a lui Chujiro Hayachi, student de-al lui Usui.

Hiroshi Doi a devenit membru al Usui Reiki Ryoho Gakkai în anul 1993. Instructorul său a fost doamna Kimiko Koyama, al șaselea președinte al Gakkai, organizația fondată de Mikao Usui. El este autorul cărții ”Metoda Modernă de Vindecare cu energia Reiki” (titlul japonez ”Iyashi-no Gendai Reiki-Ho”), și predă Gendai Reiki Ho.

Pamela Miles, autor al cărții ”REIKI: Un ghid pe înțelesul tuturor”, practică din anul 1986, predă Takata Reiki în NYC, și este un pioner, integrând Reiki în medicina convențională.

Conversația a fost organizată în jurul unor întrebări specifice adresate dinainte maeștrilor japonezi. Întrebările care au început fiecare discuție sunt îngroșate (bold).

Inamoto sensei a tradus pentru Doi sensei. Răspunsurile lui Inamoto sensei sunt notate cu HI, iar cele ale lui Doi sensei cu HD. HI/HD indică un răspuns comun dat după ce au discutat între ei întrebarea.

<< PM: Vă rog să ne ajutați să înțelegem prin ce diferă practica voastră de cea a D-nei Takata.

HI/HD: Nu putem răspunde la această întrebare deoarece nu știm ce sau cum anume practica D-na Takata.

PM: Au fost auto-îngrijirea și dezvoltarea sinelui fundațiile practicii lui Usui?

HI/HD: Da, aceasta este corect. Practica Usui Reiki este să ne dezvoltăm, bineînțeles, spiritualitatea  – auto-îngrijirea și în termenii dumneavoastră, auto-dezvoltarea. Astfel auto-îngrijirea este o parte foarte importantă din practică.

PM: D-na Takata obișnuia să spună: ”Întâi ne tratăm pe noi înșine apoi suntem încurajați să împărtășim cu alții, prietenii, familiile, animalele noastre.” Este aceasta comparabilă cu Usui și Hayashi?

HI: Sunt de acord.

HD: Da, sunt de acord. Auto-îngrijirea și practica de sine au fost întotdeauna fundația practicii Reiki. Este primul pas. Întâi noi, apoi cei din jurul nostru și animalele.

PM: Ce rol a avut tratarea celorlalți în practica lui Usui?

HI/HD: Tratarea celorlalți este importantă, dar mai întâi, după cum știm, trebuie să ne tratăm și vindecăm pe noi înșine, și bineînțeles avem nevoie de dezvoltarea spirituală, iar apoi tratarea celorlalți devine o parte importantă în practica lui Usui.

PM: Cum am ști când suntem destul de dezvoltați spiritual pentru a practica cu alții?

HI/HD: O modalitate de a confirma aceasta este că orice s-a întâmpla cu noi în viața de zi cu zi, ne putem menține mintea calmă și liniștită, fără să ne atașăm de una sau alta. Asta este dovada că suntem dezvoltați spiritual.

HI: Dar bineînțeles, calea spirituală nu se termină niciodată, trebuie să mergem continuu. Nu e nici o admitere, nici o diplomă pentru asta.

HD: D-na Koyama spunea mereu că mintea ar trebui să-ți fie curată, ușoară, binevoitoare. Aceasta este o altă metodă de a verifica dezvoltarea spirituală.

PM: Ce s-ar putea întâmpla dacă îi tratăm pe alții înainte să ne dezvoltăm capacitatea de a ne păstra mințile liniștite?

HI/HD: Nu este ușor de spus sau explicat, însă din nou trebuie să fim evoluați sau dezvoltați din punct de vedere spiritual ca să putem fi un canal Reiki curat și gol. Dacă vrem să fim un canal Reiki mai pur sau mai curat, depinde cu totul de nivelul nostru spiritual. Astfel rezultatul tratamentului pe alții depinde de propria dezvoltare spirituală.

PM: Când spuneți rezultate, vă referiți la rezultate în termenii de beneficiul adus receptorului sau dacă practicantul este în siguranță?

HI/HD: Amândouă. Practicantul și receptorul primesc amândoi beneficii.

PM: Dar despre limitele protecției? Usui sensei a oferit protecții sau trebuia să aștepți până când mintea se liniștea?

HI/HD: Nu este nevoie de vreo protecție atâta timp cât rezonăm cu energia universului, nu există o energie de care să ne protejăm, suntem protejați; ideea este că trebuie să fim în rezonanță cu energia universului.

Când practicăm vindecarea Reiki, înseamnă că suntem una cu universul, și nu există dualitate, nu este nici bine, nici rău. Deci, atâta timp cât rezonăm cu universul, nu este ceva opus, ca binele sau răul. Totul e bine, nu trebuie să ne îngrijorăm în privința protecției personale atunci când oferim vindecare Reiki. Aceasta este înțelegerea noastră: nu este nevoie de protecție.

PM: Când este vorba de practica Reiki, există un pericol de a practica prea mult, sau poate o epuizare a practicantului?

HI/HD: Dacă vorbim de meditație, poate dacă practici prea mult ar putea fi mai degrabă un efect advers, o inconveniență, însă în cazul practicii Reiki, nu este nici un pericol. Cu cât practicăm mai mult, cu atât ne vindecăm mai mult; iar energia universului este nemăsurabilă și nelimitată, așa că nu suntem în pericol dacă oferim prea mult tratament.

PM: Senzațiile simțite ca byosen sunt interpretate ca Reiki, sau ca răspuns în sistemul receptorului la tratamentul Reiki?

HI/HD: Senzațiile nu sunt Reiki, nici un răspuns de la receptor. Senzațiile din mâini sunt hibiki, cauza problemei.

Cu energia Reiki prin mâinile noastre, simțim vibrațiile negative ale zonei cu probleme – aceasta este byosen. Energia Reiki curge prin mâinile noastre, apoi simțim senzații sau ceva ce rezultă din byosen.>>

©Pamela Miles 2011.

FacebookGoogle+Google GmailViberYahoo MailWhatsAppLinkedIn

Comments are closed.