Skip to content

Sa ne pastram in starea de pace

Traim intr-o lume in continua schimbare. Intregul Univers este in schimbare si transformare.

Anotimpurile se schimba, copacii inverzesc primavara si mai apoi isi pierd frunzele si florile, dar nu se lamenteaza, dupa un timp ei reinverzesc si florile reapar. Animalele se nasc, cresc, se maturizeaza si mor, intr-un ciclu firesc al naturii. Omul este singura fiinta de pe pamant care incearca sa schimbe evolutia fireasca, naturala a ciclului vietii. Suntem invatati de mici sa ne agatam mental si emotional de anumite ‘reguli de viata’. Uneori incercam cu disperare ‘sa pastram pe loc‘ ceea ce mintea noastra considera a fi stabilitate, siguranta, absolut necesar. Dar oamenii din viata noastra, obiectele, bunurile materiale acumulate sunt doar trecatoare, fiecare aflandu-se in propriul ciclu de transformare.

 

Daca am incerca sa privim fiecare eveniment din viata noastra intr-un mod pozitiv? Atunci cand ne reamintim sa traim recunoscatori ca suntem in viata, (ca ne putem misca, putem vedea, auzi, manca, respira) fiecare moment devine o oportunitate de a evolua spre mai bine (de a evolua spiritual). Sa luam un mic exemplu – la scoala, avem emotii inaintea unui examen, depunem mult efort, pare ceva foarte important, resimtim presiunea acestui eveniment intr-un mod mai usor sau complesitor (in functie de felul in care ne-am obisnuit sa reactionam in fiecare zi). Dupa ce examenul a fost trecut cu bine si tensiunile, emotiile dispar, ramane doar o amintire placuta a reusitei, a evolutiei noastre. 

 

Apoi urmeaza alt examen si altul, fiecare trait cu aproape aceasi intensitate. La fel, in viata de zi cu zi, daca privim fiecare eveniment din viata noastra (oricum ar parea la momentul respectiv) deschisi cu recunostinta, ca un prilej de a evolua spre mai bine, putem reinvata sa privim viata intr-un mod pozitiv, iar asta poate fi o cale spre a ne regasi echilibru si pacea interioara.

 

Daca am incerca sa privim fiecare eveniment din viata noastra intr-un mod pozitiv?